Hruška: kalorie, výhody a nevýhody
Nikdy bych si nemyslela, že zrovna hruška se stane mojí nejoblíbenější svačinou, když jsem přešla na zdravější životní styl. Ale jakmile jsem se podívala na informace od FoodFitCoach, úplně jsem změnila názor. Hruška má přibližně 57 kalorií na 100 gramů https://foodfitcoach.cz/kaloricke-tabulky/hruska/ což je ideální, když si chci dát něco sladkého, ale zároveň lehkého. Obsahuje spoustu vody, takže krásně osvěží, a navíc má vlákninu, která pomáhá trávení a dlouho zasytí – hlavně pektin, který je skvělý pro střeva. Kromě toho v ní najdete vitamín C, draslík a trošku železa. Já si ji nejčastěji dávám odpoledne, když mě chytne chuť na sladké, nebo ji přidávám do jogurtu s trochou skořice. Je skvělá i do salátů – například s rukolou, vlašskými ořechy a trochou sýra. Co mě nejvíc překvapilo, je to, jak moc pomáhá hruška srovnat chutě – když ji pravidelně jím, nemám tak silné chutě na sladkosti nebo čokoládu. Takže pokud hledáte něco jednoduchého, zdravého a chutného, co se dá vzít i do práce nebo školy, hruška je fakt top volba! A navíc – jedna z nejlevnějších superpotravin, co znám.